Monday, April 8, 2013

Perbezaan Bedak Arab Original dan Tiruan


PERHATIAN: BERHATI2 DENGAN PRODUK TIRUAN/PALSU!!!


Untuk makluman semua...Pastikan Bedak Arab yang dibeli ORIGINAL. Dah ramai orang yang terkena Bedak Arab TIRUAN made in China ni kerana terpedaya dengan harga yang ditawarkan..sangat murah termasuklah harga pembelian borong. Akibatnya kulit muka jadi rosak dan semakin teruk.. tertipu dengan harga yang murah, akibatnya muka yang merana. Padahal, Bedak Arab yang original mampu mengecutkan jerawat & bukan menambahkan lagi kerosakkan pada kulit wajah...Fikir2kanlah... =) 

Terdapat beberapa perbezaan antara Bedak Arab Original & tiruan.. Harap anda semua berhati-hati ketika membeli..perhatikan:


PERBEZAAN BEDAK ARAB ORIGINAL DAN TIRUAN.. 
~ WARNA BEKAS produk TIRUAN LEBIH CERAH daripada produk yang yang ASLI.
~ Terdapat code CN-+++ dibahagian bawah belakang kotak Bedak Arab yang palsu..

~ Ketebalan & berat:
**Bedak Arab PALSU LEBIH NIPIS & RINGAN berbanding Bedak Arab Original..

~ PERLU DIINGAT YE..kebanyakkan cust keliru dengan penggunaan stiker bertulisan arab ni..disini saya akan terangkan..
**tidak semestinya Bedak Arab yg tidak mempunyai sticker berlebal tulisan arab itu tiruan. Terdapat juga Bedak Arab yang Original yang dijual tidak mempunyai sticker berpelakat bertulisan arab.. (sebagai mana yang kita tahu..Bedak Arab Kokuryu juga turut dihasilkan/dikilangkan di Filipina menggunakan teknologi Jepun)
**yang sebetulnya.. Bedak Arab TIRUAN juga mempunyai sticker berlabel tulisan Arab tetapi STICKER PRINTED pada kotak..yang ORIGINAL berSTICKER PELEKAT.
~ Terdapat juga perbezaan tulisan emas pada depan dan tepi kotak:
**TIRUAN: TULISAN TAK TIMBUL
**ORIGINAL: TULISAN TIMBUL

~ Pemakaian dan sapuan:
**TIRUAN: perlu pakai banyak baru terserlah
**ORIGINAL: hanya sedikit sapuan dah memadai
~ Bau:
**TIRUAN: bau tak kuat
**ORIGINAL: baru buka kotak bau dah semerbak 

~ Tulisan bahagian belakang:
** TIRUAN: kurang embossed (timbul) & tidak kemas
ORIGINAL: embossed, kemas & teratur

Ni antara yang biasa kami dapat daripada supplier dari Mesir...Selalunya sampai je barang, memang kami akan check sebelum diedarkan pada customer. Dan Alhamdulillah, setakat ni sume yang kami dapat adalah yang original. Walaupun ade yang ade label/sticker dan ade yang takde..tapi sememangnya original sahaja yang kami dapat..syukur, Alhamdulillah...
So, untuk mendapatkan Bedak Arab yang asli..bolehlah dapatkan dari kami memang sure & semestinya ORIGINAL & SELAMAT untuk digunakan.
  
Yang berminat nak borong pon dialu-alukan ye...^_^

46 comments:

  1. Replies
    1. RM50/pcs.. untuk postage Semenanjung +RM6, Sarawak +RM9 n Sabah +RM10 dear..

      Delete
  2. sy nk order... email sy chenta.florish@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dear..dah email dah. Ape2 just sms me 013-2591773 k. TQ =)

      Delete
  3. Assalam sy nk jadi doorship bole x?

    ReplyDelete
  4. As salam..utk tempahan boleh terus isi form order atau boleh terus call/sms 013-2591773

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utk kulit cerah sesuai yg mne?lps ordr brpe hari leh dpt?

      Delete
    2. Utk kulit cerah leh guna cherry (cerah sederhana), cherry pink (cerah/kemerahan) or roshelle (cerah/kuning langsat)

      Delete
  5. Hi got Q here..I've bought from 2 differ dealer..RM59 warna bekas lebih cerah & lebih tebal from RM46. So how to identify which one is fake?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi, utk soklan ni..kdg2 ketebalan mmg susah skit nak tahu brg tu fake ke tdk.sb dari pgalaman sy jual..mmg bedak ni ketebalan die kdg2 xsama. yela..sukatan dr mesin kdg tlbih skit kan..tp beza tak bykla/ tak jauh beza. (maksud sy ketebalan kndgn dlm. klu ketebalan bekas yg blainan,hah..yg tu kne beware la ye).
      utk nk tahu fake ke x, blh cb bau die.yg ori bau kuat skit dr yg fake. n yg ori bau die harum n sedap bbnding fake..n tgk pmukaan die jgk.kdg2 yg fake bl da gn akn mgerutu..slan dr tu, awk try check pmukaan bekas spt yg sy tnjukkn di atas ye..=)

      Delete
  6. kalau pos, berapa hari nak tunggu dapat eh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pos amik masa 2-3hari bekerja utk smp..

      Delete
  7. kedai ni kat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya xde kedai. Just jual secara online shj. klu nk cod area sg buloh, selangor n keramat/setiawangsa/wangsa maju, kl.

      Delete
  8. sy bminat nk try bedak arab ni,color orange blush ade stok x..klau ade blh cod area setiawangsa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stok orange blush da abis dear..In Shaa Allah akan smp mgu dpn. Kalau nak cod area setiawangsa, biasa pghantaran dibuat pd hr sabtu/ahad. Tupun bukan tiap2 minggu tao ade. Tgk pd kesempatan kami..ape2 boleh trus call/sms: 013-2591773 atau blh jgk wechat/line: 012-9221192 k. TQ...

      Delete
  9. As salam sis..
    mintak izin nak copy pic bedak arab yang palsu tu..bolehh..?
    heee

    ReplyDelete
  10. saya dpt bedak y kotaknya printed bahasa arab..pendapat..
    bedak wangi tpi bekas lbh nipis dari y supplier lama..mohon pendapat yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli dkt mn ye?ssh nk pastikn sb xnmpk.cm nk tahu kotak printed mksud? trus print kt kotak or gn sticker. kdg2 yg ade sticker pn ade gak yg xori deq. so beware k. Dapatkan la dkt supplier yg hanya mjual bedak yg original shj.

      Delete
  11. Cm nk jer..ada apa2 effect x lepas pkai..? Bedak ni non como xp?hshshHBhhBHhsgghH

    ReplyDelete
  12. Boleh cod area ampang?9

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf ye, area ampang xde bt cod. tp klu area bdekatan kat dato keramat.

      Delete
  13. Ada stok lg x?msi boleh order?

    ReplyDelete
    Replies
    1. stok ade. nk order blh order kat order form k..

      Delete
  14. ada stok lg x skrg? sy di kedah ter asuk pos rm56 la ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bedak arab hrga skrg cuma rm45(sm)/rm50(ss) tmasuk kos poslaju.

      Delete
    2. Akak, saya perlukan segera bedak ni . Dah abeh ... saya nak sekotak warna russet . Camna nak bank in n nak bagi detail alamat penghantaran ?

      Delete
  15. Salam kak. Saya nak order bedak arab warna russet 2kotak. Boleh email saya details & harga termasuk postage semua ke lydia_haron@yahoo.com. tq kak

    ReplyDelete
  16. Salam sis.. Saya nak order boleh...? russet and cherry pink... nuhadawi181@gmail.com

    ReplyDelete
  17. As salam..nak tanya.sebelum saya pakai bedak ni saya guna sabun collagen n krim collagen..takpe ke?

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum...bedak arab ni yg dijual dekat area dato' keramat tu kat mana ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam..kami jual bedak arab ni secara online shj. tiada kdai. klu nk cod di area dato' keramat hanya dibuat pd hari minggu atau cuti umum shj.

      Delete
  19. As salam.kak sy nak tanya bekas bedak arab yg original color merahkn?gerenti originalkn kak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam..bedak arab color merah ialah bedak arab 50g. klu yg color putih 25g dear..utk memastikan bedak tiruan atau x,agak susah sbnrnya..tp adq leh tgk kat cni ye http://eiffyzaku.blogspot.com/2013/04/perbezaan-bedak-arab-original-dan-tiruan.html

      Delete
  20. salam sis, sy nk tanya, warna apa yg atas sikit dari russet ek? sbb sy guna russet, kulit sy jd sedikit gelap dan kusam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam..utk kulit cerah sederhana boleh gunakan color cherry. Color ni color atas skit dr russet.

      Delete
  21. As salam,ade stok wrna cherry tak?bp rm n pos

    ReplyDelete
    Replies
    1. as salam..stok color cherry ade dear..skrg masih pd harga promosi rm40(semenanjung)/rm45(sabah/srawak) tmasuk kos poslaju. promosi smp 31 jan 2014.
      Untuk tempahan boleh terus isi form atau nak lebih cepat, boleh terus sms/call: 013-2591773 @ whatsapp/wechat: 012-9221192. Terima kasih...

      Delete
  22. Assalamualaikum kl area shah alam boleh cod tak?

    ReplyDelete
  23. asslamualaikum kak, kalau tak ada sticker hologram xpew ke?
    sbb saya ada beli yg x ada sticker hologram..

    ReplyDelete
  24. Boleh whattapp sy x 0145072264. ... nak tau belian harge boronh dan dropship brapa harga

    ReplyDelete
  25. sy bminat nk try bedak arab ne tp xtaw y mn sesuai dgn kulit sy..kulit sy xcerah sgt n x gelap sgt..boleh bg cdgan x?nti just emel me at amiramaniac@gmail.com or wechat 0132799114..n kulit sy pn berjerawat jgk..thanks in advance..

    ReplyDelete
  26. sy bminat nk try bedak arab ne tp xtaw y mn sesuai dgn kulit sy..kulit sy xcerah sgt n x gelap sgt..boleh bg cdgan x?nti just emel me at amiramaniac@gmail.com or wechat 0132799114..n kulit sy pn berjerawat jgk..thanks in advance..

    ReplyDelete
  27. sy bminat nk try bedak arab ne tp xtaw y mn sesuai dgn kulit sy..kulit sy xcerah sgt n x gelap sgt..boleh bg cdgan x?nti just emel me at amiramaniac@gmail.com or wechat 0132799114..n kulit sy pn berjerawat jgk..thanks in advance..

    ReplyDelete
  28. saya supliyer dari jeddah saudi kalau anda berminat bedak arab dalm jumlah banyak silahkan hubungi saya ke pin bb :3322bd13

    harga relatif lebih murah

    ReplyDelete