Tuesday, July 9, 2013

Bedak Arab -5 Pilihan Warna

1)Russet – sesuai untuk semua warna kulit-sederhana /sawo matang /natural
(Warna yang paling masuk/sesuai dengan kebanyakan warna kulit)
2) Orange blush: kulit sedehana cerah/kuning langsat
3) Cherry: kulit cerah/ cerah 
sederhana (putih melayu)
4) Cherry Pink: kulit cerah/pinkish 
5) Roshelle: kulit cerah/kuning langsat

Keistimewaan Kokuryu Super Summer Cake (Bedak Arab) :
- 3 in 1 (moisturizer, foundation, powder)
Bedak ini 3 dalam 1 (moisturizer, foundation, powder)
** combo yang sangat berbaloi. Ia bertindak sebagai pelembab muka, foundation dan bedak! Sangat menjimatkan masa & wang anda.
- Bedak arab ini mengikut aliran darah kita, tak kira berkulit cerah,gelap,putih & sebagainya. Ia menyerap masuk ke dalam kulit kita, bagi menghasilkan wajah yang cerah dan gebu secara semula jadi serta tona warna kulit kita kelihatan sekata.
- Disebabkan perkara di atas juga, bedak arab ini HALAL dibawa solat. 100% jaminan HALAL dan telah pun diluluskan.
- Percaya atau tidak, bedak arab ini mampu mengecutkan jerawat & boleh cover kulit bminyak.
- Paling hebat sekali, kulit akan bertambah cantik apabila berpeluh (kalau berpeluh hanya ‘dap’kan tisu pada muka)
- Seperti yang disebut di atas, bedak ini tidak melekit dan tidak sama sekali melekat di tisu atau tudung kita.
- Ketahanan bedak arab ini? Sehari boleh tahan sehingga 8 jam, dan satu bedak compact itu boleh tahan sehingga 3 bulan, bergantung juga pada penggunaan kita.
- Berbau wangi.
- Disertakan bersama span yang lembut, mudah dipakai & tidak akan kepam apabila disimpan setelah dibasahkan.

~Cara yang betul menggunakan Bedak Arab Kokuryu / Super Summer Cake~

1. SEBELUM GUNA BEDAK ARAB PASTIKAN KESELURUHAN SPAN DIBASAHKAN (span jgn terlalu basah & jgn terlalu kering... agak2 bedak blh lekat elok le)

2. PERAHKAN SPAN (perah kuat2 k)

3. SAPU SPAN PADA BEDAK ARAB (klu bedak arab tu first time diguna kena sapu span tu kuat sikit pada bedak br bedak lekat elok.... maklum le bedak tu baru nak guna permukaan bedak tu licin lg)

4. KALAU SAPU BEDAK TU TAK PERLU BANYAK2 SEBAB BEDAK DI MERESAP PADA KULIT & NAMPAK SEKATA... JUGA BERTINDAK IKUT DARAH SO SAPU BIASA2 AJE YE

5. SETERUSNYA SAPUKAN BEDAK PADA MUKA ANDA.. RATAKAN DGN SEBAIKNYA

6. LEPAS GUNA PASTIKAN ANDA BASUH SPAN BEDAK ARAB TU.. BOLEH BASUH GUNA PENCUCI MUKA ATAU MANDIAN BABY ( jgn biar span tu x basuh takut kuman melekat tak elok le nak pakai kat muka )

7. TIME BASUH TU GOSOK2 LE SIKIT SPAN BAGI KELUAR KESAN BEDAK TU

8. SETERUSNYA BILAS DGN AIR BERSIH (lps basuh sure anda tengok span tu bersih n putih macam asal.. mmg puas hati...)

9. LEPAS BASUH BOLEH MASUKKAN SPAN DALAM PLASTIK YANG DAH SEDIA ADA TU ( jadi span & plastik tu jaga le molek )

10. PERLU DIINGATKAN... SEBELUM MASUKKAN SPAN DALAM PLASTIK PASTIKAN SPAN TU KERING DULU.. ANGINKAN LE KEJAP SEMINIT DUA (jgn terus masukkan span yg basah dalam plastik coz nanti berbau busuk n berkulat... tak best le kan...)

Kelebihan Sponge Beauty Kokuryu:
(1)sangat lembut di pipi
(2) bagus untuk urutan dimuka
(3) walau anda makeup setebal mana pun... sangat senang dan mudah untuk menanggalnya
(4) kulit muka bersih sempurna
(5) beauty sponge tetap utuh bersih putih
(6) TETAP WANGI jika dibasuh dgn cara yang betul

Sedikit TIPS pemakaian Bedak Arab 

1) Sapu toner/ uv cream atau apa sahaja yg uolls nak guna sebagai base kemudian basahkan span and start apply. (kalau nak sapu uv cream, just buat sapuan nipis je k sb bedak arab nipun da ade uv protector)

2) Oleh kerana bedak ni disapu menggunakan span basah, kita just tap tap/sapu dan ratakan tapi jangan tekan terlalu kuat sedang2 sudah ok..

3) Tidak perlu risau bila menyapu bedak mungkin akan kelihatan tompok2 pada kulit muka, tompok tu akan ikut tone naturally ini kerana cara penggunaan bedak ni menggunakan span basah so dia tidak akan kelihatan cantik atau rata serta merta. Kecantikan tone dan coverage tu akan di lihat selepas 3-5 minit...

12 comments:

  1. saya nak tanya..saya ada beli bedak arab ni baru2 ni, penjual tu syorkan kpd saya warna Russet..untuk makluman, warna kulit saya agak cerah (putih melayu), kalau dilihat dari info yang puan terangkan di sini...sepatutnya warna bedak yg sesuai utk saya ialah Cherry, so macamana? perlukah saya tukar ke warna Cherry pulak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. as salam..utk makluman cik, color russet ni blh masuk dgn kbykkn jnis/color kulit.samada yg sderhana cerah/cerah sederhana. tp klu nk lg cntik utk kulit cerah sederhana/cerah melayu, elok guna yg cherry la..klu cerah lg, nk guna cherry pink pn blh. klu cerah tu klu guna russet tona kulit akn nmpk gelap skit la..cuma klu kulit yg cerah sederhana tu rasanya xde masalah guna russet.

      Delete
  2. Salam sis, baru2 ini saya ada beli bedak arab, baunya sgt wangi tp warna kurang sesuaimdgn saya, kemudian saya beli lg satu warna russet.mpersoalannya, baunya kurang wangi dan bila dipedapkan span basah pada bedak, spt senang sgt terlekat dan ada spt biji2 putihndi bedak, saya cek ciri2 ori, mmg ada pd trsebut spt dibuat di sun juan, adakah bedak tu ori atau fake

    ReplyDelete
  3. salam...kalau dah pakai bedak ni...boleh pakai cream lain tak...contoh pelembap waktu malam...tq

    ReplyDelete
  4. As salam..sbnarnya kalau da pkai bedak arab ni xperlu pkai apa2 da. Tapi kalau nk pakai skali dgn pelembab atau cream uv pn blh..tp cuma perlu buat sapuan nipis je k.

    ReplyDelete
  5. Saya nak beli satu . Tapi tak pernah beli barang online . Camna nak order n bank in ?

    ReplyDelete